0

Raudonasis balzamas kūnui

21,00

Tailando raudonasis balzamas Sambhejaj Herb gelbsti, esant peršalimo susirgimams, skaudant galvai, susikaupus uždegiminiams skysčiams plaučiuose, šalina uždegimines reakcijas, gydo atraminio aparato ligas, atpalaiduoja įsitempusius raumenis, gerina sąnarių lankstumą, gelbsti esant nudegimams. Gydo atraminio-judamojo aparato problemas, patempimus ir sumušimus.

Neturime

Raudonojo balzamo “ Sambhejaj herb” paskirtis:

  • aktyvina kraujotaką, atstato raiščių elastingumą
  • priešuždegiminė, analgetinė, antiseptinė priemonė
  • šalina raumenų ir sąnarių skausmus, uždegimines reakcijas, edemą
  • gydo atraminio-judamojo aparato problemas, patempimus ir sumušimus,
  • geria sąnarių lankstumą, tirpdo druskų sankaupas
  • padeda persišaldžius ir esant galvos svaigimui,
  • nuima perštėjimą įkandus vabzdžiams,
  • veikia vėsinančiai-šildančiai.

Tai yra vienas iš pačių gydomiausių raudonųjų tajų balzamų. Į šio balzamo sudėtį įeina unikalūs gydantys, žoliniai komponentai: taukmedžių sviestas, kakavos sviestas, kokoso aliejus, alyvuogių aliejus, bičių vaškas, Imbiero aliejus, mentolis, borneolis, kamparas, gvazdikų aliejus, metilosalicilatas, ciberžolė , raudonieji deginantys pipirai ir kitos tajų gydančiosios šaknys ir žolės.

Naudojimo būdas: Nuvalykite pakenktą vietą. Užtepkite pakankamą kiekį balzamo ir masažuokite švelniai ir minkštai, kol balzamas įsigers į odą. Tepkite skaudamą vietą 2-3 kartus per dieną. Nušalus ar susirgus gripu – ištrinti pėdas nakčiai. Kontraindikacijos Superjautrumas, individualus netoliaravimas. Balzamo negalima tepti ant turinčios atvirus odos pažeidimus arba žaizdas. Vengti kontakto su akimis ir kitomis gleivine padengtomis vietomis. Tik išoriniam naudojimui. Saugoti nuo vaikų.

Gydomojo laukinio imbiero aliejus (Zingiber cassumunar oil), , kuris pasižymi skausmą malšinančiu, maitinančiu, stiprinančiu ir regeneruojančiu poveikiu. Laukinio imbiero aliejuje yra iki 70% zingibereno, o taip pat kamfeno, cineolio, biseboleno, borneolio, citralio, linalolio, vitaminų C, B1, B2, A ir nepamainomų amino rūgščių. Eterinis imbiero aliejus pasižymi antiseptiniu, antioksidantiniu,nuskausminamuoju poveikiu. Padeda, esant peršalimo susirgimams, susikaupus uždegiminiams skysčiams plaučiuose, skaudant galvai ir dėl raumenų įtempimo. Valo ir sutraukia poras, pašalina uždegimines reakcijas. Pašalina edema (skysčių kaupimąsi organizmo audiniuose), gerina sąnarių lankstumą, puikiai padeda esant nudegimams.

Laukinio gvazdiko aliejus , kurio pagrindinis komponentas – eugenolis pasžymi stipriomis antiseptinėmis savybėmis. Be to, aliejus turi vietiškai nuskausminančių ir nuo peršalimo saugančių savybių. Gvazdikų aliejus padės susidoroti su bronchitu,sinusitu, peršalimu ir visais jo keliamais siptomais. Pasitempus raiščius, nuima skausmą ir pagreitina gijimą. Šis aliejus efektyvus,esant artritui ir reumatui, raumenų skausmams. Gvazdikas puikiai reguliuoja tulžies- virškinamojo trakto darbą, pašalina tulžies akmenligės spazmus ir dujų susidarymą žarnyne (pilvomasažas).

Ciberžolė (zingiberaceae šeimos augalas) natūraliai auga Pietų Azijoje. Ciberžolė jau labai seniai naudojama Ajurvedos medicinoje kaip ypatingai stiprų priešuždegiminį poveikį turintis vaistinis augalas. Ciberžolė savo sudėtyje turi kurkuminoidų, taip pat eterinių aliejų (pvz., turmerono ir zingibereno), cukrų, baltymų, dervų, kalio, natrio, geležies, magnio, lipidų, monosočiųjų ir polinesočiųjų riebalų, vitaminų A, C ir D. Iš šio augalo šakniastiebių gaunami specialūs milteliai, dar kitaip vadinami kurkuma. Ciberžolė jau labai seniai naudojama Ajurvedos medicinoje kaip ypatingai stiprų priešuždegiminį poveikį turintis vaistinis augalas. Kukurmino priedas naudojamas gydant paralyžių, traumas, sumušimus, esant avitaminozei, raumenų ir sąnarių skausmams. Gerina kraujotaką, atstato raiščius ir sausgysles, pašalina vandens susikaupimą audiniuose, esant pakenktam kepenų darbui, pagerina diabetikų kojų stovį.

Raudonasis pipiras – pagrindinė visų raudonųjų balzamų sudėtinė dalis. Pagrindinė biologiškai aktyvi raudonųkų pipirų medžiaga yra kapsaicinas. Jis yra tas, kuris duoda aštrią skonį. Kapsaicinas mažina cholesterolio kiekį. Ištirpina fibrinus, kurie prisideda prie kraujo krešulių susidarymo. Mažiau tikėtina, kad tie, kurie įtraukia čilius į savo meniu, mažiau kenčia nuo insulto ir širdies priepuolio. 90% sumažina vėžio riziką. Tai nėra moksliškai įrodyta. Tačiau naujausi tyrimai rodo, kad karšto pipiro nauda yra kapsaicino gebėjimas išvengti ląstelių mutacijos. Taigi Indijos ir Meksikos žmonės, kurių maistas yra gana aštrus, kenčia nuo onkologinių ligų daug rečiau B e kapsaicino, daržovėje yra daug vitaminų B, K, PP, C ir A. Be to, jos sudėtyje yra beta karotino. Taip pat yra mineralų. Pavyzdžiui, kalio ir geležies, fosforo ir magnio, vario ir mangano, cinko ir seleno, kalcio ir natrio. Tokia turtinga sudėtis turi teigiamą poveikį visoms žmogaus sistemoms ir organams. Atsižvelgiant į čili pipirų savybes, verta atkreipti dėmesį į jo priešnavikinį, analgetinį, antibakterinį, antidiabetinį poveikį. Būtent jis suteikia sušildymo efektą. Raudono pipiro ekstraktas padeda gydant peršalimus, esant sąnarių ir raumenų skausmams, artritui, reumatui, sumušimams ir uždegimams, raiščių patempimui, radikulitui,reumatui, neurozei, pleuritui, chroniškai malksnos ligai, diabetikų kojų skausmams, kosulio, bronchito, galvos skausmui. Tepalas, į kurio sudėtį įeina deginantis raudonasis pipiras, padeda padidinti kraujo pritekėjimą į pakenktą vietą, pagerinadamas apytakos procesus, padidina raiščių elastingumą.

Borneolis nuo seno naudojamas tradicinėje Rytų medicinoje, jis yra daugelio kinietiškų gydomųjų žolelių mišinių sudedamoji dalis, dažnai sutinkamas Ajurvedos medicinoje (kaip antiseptinė, antispazminė, stimuliuojant medžiaga). Borneolis plačiai žinomas dėl teigiamo poveikio gydant peršalimo ligas – slogą, kosulį, bronchitą, taipogi, jis gerina kraujotaką, malšina spazmus ir reumatinių ligų skausmą, slopina tinimą, gali būti naudojamas kaip tonizuojanti medžiaga, padedadanti atsipalaiduoti, šalinti nuovargį.

Mentolis–suteikia atlaisvinantį poveikį raumenims ir kraujagyslių sienelėms, pagerina kraujotaką, atpalaiduoja raumenis, o taip pat nuima neigiamus streso padarinius. Mentolis natūrali medžiaga, gaunama iš augalinio mėtų aliejaus garinės distiliacijos būdu. Kambario temperatūroje mentolis yra kristalinės struktūros, šviesus arba bespalvis, vaškinės konsistencijos. Mentolio skonis ir kvapas primena pipirmėtes, atpažįstamas iš būdingo mėtų kvapo. Mentolis tirpsta riebaluose, todėl lengvai įsigeria į odą. Ši saugi medžiaga naudojama įvairių kasdienio vartojimo produktų gamyboje, taip pat kaip priedas, kvapo ir skonio stipriklis. Mentolio dedama į saldumynus, dantų pastas, kosmetikos priemones, įvairius gyvūnams skirtus gaminius. Be būdingo skonio ir kvapo, mentolis turi ir vėsinamąjį poveikį. Dėl šios ypatybės jis naudojamas šaldomųjų gelių, kremų, pleistrų ir purškiklių gamyboje. Vėsinamasis mentolio poveikis taip pat padeda užtikrinti gaivų burnos kvapą. Ledinukai, sirupai, lašai į nosį ar kvėpavimas mentolio garais, vonelės dažnai vartojami nuo peršalimo ligų, įkyraus sauso kosulio (ypač šaltu oru ir rūkaliams), kaip pagalbinė priemonė sergant bronchų astma.

Kamparo aliejus išgaunamas iš dviejų rūšių kamparo medžių, pirmasis iš jų, ir dažniausiai pasitaikantis – Cinnamonumm Camphora, kitas – Dryobalanops Camphora. Iš jų išgaunamas kamparo aliejus pasižymi panašiomis savybėmis, tačiau šiek tiek skiriasi aromatas ir įvairių junginių koncentracija. Kamparo aliejus pasižymi savo maloniu aromatu ir daugybe medicininių savybių, kaip stimuliatorius, antiseptikas, anestetikas, spazmus slopinantis, paburkimą mažinantis, alergiją mažinantis, priešuždegiminis, dezinfekuojantis ir nervų sistemą raminantis produktas.

Kamparo aliejaus nauda:

Stimuliatorius – kamparo aliejus yra veiksminga stimuliuojanti priemonė, kuri gerina kraujotakos sistemos darbą, skatina metabolizmą, virškinimą ir sekrecijos veiklą. Ši savybė padeda gydyti sveikatos problemas susijusias su sutrikusia cirkuliacija, pavyzdžiui per greitą medžiagų apykaitą.

Antiseptikas ir dezinfekcinė priemonė – kamparo aliejus yra puiki dezinfekcinė priemonė. Atidarius kamparo aliejaus buteliuką arba tiesiog suvilgius skiautę medžiagos, jo kvapu galima atbaidyti vabzdžius ir apsisaugoti nuo mikrobų dauginimosi. Kamparas taip pat naudojamas daugelyje vaistinių preparatų, tepaluose tepaluose ar losjonuose odos ligoms gydyti, net ir tokioms kaip grybelinės infekcijos.

Anestetikas ir nervų sistemos raminamoji priemonė – kamparas veikia kaip efektyvus anestetikas ir Kamparo aliejusyra labai veiksmingas siekiant sumažinti skausmą. Kamparas sudirgina odoje esančias nervų galūnės ir pagerina kraujotaką ir medžiagų apykaitą toje vietoje. Jis taip pat sumažina nervų sistemos sutrikimus kaip traukulius, epilepsijos priepuolius ir nerimą. Gali būti naudojamas raumenų, sausgyslių ir sąnarių uždegimo sukeltam skausmui malšinti, bei gali būti efektyvi priemonė palengvinti raumenų spazmus ir mėšlungį.

Afrodiziakas – kamparo aliejus didina libido ir stimuliuoja smegenų dalis atsakingas už seksualinius pojūčius. Naudojamas išoriškai, jis gali išgydyti erekcijos problemas, kadangi turi kraujotaką gerinančių ir stimuliuojančių savybių.

Priešuždegiminis ir raminamasis poveikis – dėl aušinančio ir skvarbaus poveikio kamparo aliejaus gali būti naudojamas kaip priešuždegiminis ir raminamasis vaistais. Jis yra naudingas gydant beveik visų rūšių uždegimus ir vidaus ir išorės.

Paburkimo mažinimas – dėl stipraus ir skvarbaus aromato kamparo aliejus yra veiksmingą priemonė siekiant sumažinti paburkimą, todėl jis naudojamas siekiant palengvinti bronchų, ryklės, kvėpavimo takų ir plaučių darbą.

Gandhapura taila (šis pavadinimas naudojammas ajurvedoje, lot. v. Gaultheria Fragrantissima, liet. v. Šliaužiančioji Bruknuolė) svarbių ir aktyvių komponentų eterinis aliejus plačiai žinomas dėl jame natūraliai esančio didelio kiekio organinio- cheminio elemento, vadinamo metilo salicilatu. Metilo saliciatas yra glaudžiai susijęs su aspirinu ir turi nuskausminamųjų bei priešuždegiminių savybių. kuris dažniausiai naudojamas raumenų ar sąnarių skausmui malšinti. Produktai, kuriuose yra šliaužiančios bruknuolės aliejaus, dažniausiai naudojami kaip priešuždegiminiai ir vietiniai skausmą malšinantys vaistai (bakterinių infekcijų, galvos skausmų, peršalimo, dieglių, gerklės skausmo, dantų ėduonies, aknės gydymui ir profilaktikai).

Pagrindinės Gandhapura taila aliejaus savybės:

  • Spazmolitinės : vartojamas nevalingų raumenų spazmams malšinti.
  • Antiuždegiminės : mažina uždegimą veikdamas kūno mechanizmus.
  • Analgetinės: malšina skausmą.
  • Antiseptinės: gali užkirsti kelią infekcijai slopindamas infekcinių agentų augimą.
  • Aromatinės: malonus bet itin stiprus ir savitas kvapas.
  • Karminatyvinės: užkertamas kelias meteorizmo susidarymui arba išmetimui.
  • Antiparazitinės: sunaikina arba išvaro parazitinius kirminus.

Naudojamas masažui tiesiogiai veikia:

  • Kelio sąnarių patinimus ir standumą
  • Vietinius uždegiminius patinimus
  • Reumatą, podagrą ir artritą
  • Raumenų skausmą ir sustingimą
  • Nugaros skausmus ir patempimus
  • Neuralginius skausmus
  • Išialgiją Tendinitą ir mėšlungį
  • Turi šildantį ir vėsinantį poveikį.